Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pomanjkanje časa za trening

Klasičen izgovor, nimam časa, ko gre za trening… Da bi se mu izognili v velikem loku, je tu preprosta nekaj minutna vadba, za katero ne potrebujete pripomočkov in jo lahko opravite kar doma. ??‍♂️??‍♂️????

Skoki iz počepa:

Začnite s počepom. Razmaknite noge širše od bokov in se spustite proti tlom tako, da kolena ne sežejo čez prste na nogi in se pomikajo v smeri stopala. Iz počepa sonožno skočite tako visoko, kot zmorete in pristanite v počepu.

Vsako vajo izvajajte 30 sekund in takoj preidite na naslednjo. Set vaj večkrat ponovite in vmes naredite 1 minutni odmor.

Večkrat preverite, da tudi ob pristajanju naredite pravilen počep in zravnate hrbet.

Sklece:

1. Navadne (moške) sklece
Če ste dovolj fizično pripravljeni, da lahko izvajate pravilne sklece, se lotite kar teh. Hrbet naj bo ves čas zravnan, medenica obrnjena navzven, trebušne mišice napete. V komolcih se spustite do pravega kota in se dvignite v prvotni položaj.

2. Ženske sklece
Če so navadne sklece pretežke, se lotite ženskih. Razen pokrčenih nog, vse ostane enako kot pri navadnih sklecah (raven hrbet, medenica obrnjena navzven, napete trebušne mišice).

Plezalec:

Postavite se v položaj za visok plank (raven hrbet, napete trebušne mišice, medenica obrnjena navzven). Začnite tako, da nogi izmenično upogibate pod seboj (boki morajo biti ves čas pri miru). Ko osvojite gibanje, pospešite.

Skoki:

Postavite se z nogami čisto skupaj in rokami ob telesu. Začnite skakati tako, da razširite noge in roke dvignite nad glavo.

Kolesarjenje:

Naslednja vaja so trebušnjaki, le da se pri dvigu z levim komolcem dotaknete desnega kolena in obratno. Bodite pozorni na to, da boste obračali tudi trebuh (in ne le približevali komolca. Ob izvajanju morate čutiti obe strani trebušnih mišic…

Skratka, potrebuje zgolj 20-30min, in to morda za začetek samo 2x na teden. To pomeni 1 ura na teden za trening, boljše počutje… Mislim, da ne bi smel biti problem.

Zmoreš!