Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ZDRAVJE IN ŽIVLJENJE BREZ SKRBI⁉️?

Kako pomembno je zdravje in življenje brez skrbi, se zavemo šele takrat, ko tega nimamo… 

Hočeš, nočeš, to je dejstvo!

Gibanje je priporočeno vsem, ki ste se znašli v tesnobnem, depresivnem obdobju, vsem, ki želite dvigniti svojo samopodobo, ste čez dan podvrženi stresu, se želite dobro počutiti in živeti polno ter dolgo življenje. ??‍♂️

Če si želite v svoje življenje vpeljati spremembo in se tako bolje počutiti, bo gibanje vsekakor korak v pravo smer. ??‍♂️

Zdravje in življenje brez skrbi nas začne zanimati šele nekje po 30. letu. Prej vse to imamo in se zato s tem ne obremenjujemo. Po 30. letu pa nas navadno način življenja prisili v to, da se naše želje, pričakovanja in prioritete spremenijo. Navadno se v tem času začne družinsko življenje, večina se takrat prične vzpenjati na svoji karierni poti, stopnja stresa se povečuje, prične nam primanjkovati časa in znajdemo se v dilemi, za kaj si sploh lahko še vzamemo čas. 

In na kaj pozabimo? ?

Nase‼️??

Na svoje dobro počutje, zdravje ter na stvari, ki nas osrečujejo in nam dajejo energijo. In ko tega nimamo, lahko tudi zbolimo.

Zato je resnično pomembno, da v svoj vsakdan vnesemo čim več gibanja. Pričnemo lahko že s čisto vsakdanjimi stvarmi, kot so na primer: hoja po stopnicah namesto vožnja z dvigalom, sprehod do doma ali službe in nazaj, vožnja v službo s kolesom in ne z avtom ipd.

To so majhne spremembe, ki vodijo v svet aktivnejšega življenja.

In da svoje telo primerno pripravljate na dejavnosti, ki jih radi počnete izven telovadnice (smučanje, tek na smučeh, vodni športi, igranje odbojke na mivki, tek, hoja v hribe, kolesarjenje…), je priporočljivo, da se pridružite vadbi, s katero boste krepili svoje mišice, srčno-žilni in respiratorni sistem.

Z vadbo za moč, pa čeprav ste ženska ali starostnik (ti se ponavadi vadbi z utežmi izogibajo), boste lažje izgubili odvečno telesno težo in čez dan porabiti več kalorij, pozitivno bo vplivala tudi na vaše kosti in mišično maso, izboljšala bo vašo mehaniko in kontrolo telesa, povečala bo raven energije, izboljšala razpoloženje in preprečila ali vsaj zmanjšala pojav določenih bolezni. 

S takšno vadbo boste tako preventivno pripravili vaše telo na izzive, ki vas čakajo v manj kontroliranem okolju, kot je telovadnica. Seveda je pomembno, da vam ob strani stoji izkušen trener, ki vas bo naučil prave tehnike izvajanja vaj, vam glede na vaše potrebe in želje sestavil treninge in vas vzpodbujal, ko vam bo najtežje.

In tukaj sem, korak vstran, da vam na vaši poti pomagam! ????

Ostane nam samo eno… Trdno zavežimo vezalke in AKCIJA‼️??

www.donsa.si