Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Skrivnost izgube kilogramov, ki je marsikdo ne omenja

Vse, kar potrebujete za izgubo odvečnih kilogramov in posledično ohranjanje želene telesne teže, se skriva v nas samih.
Mi smo namreč tisti, ki se na neki točki odločimo, da si želimo izstopiti iz cone udobja in spreminjati grde razvade v zdrave in telesu bolj prijazne navade. Seveda ne gre iz danes na jutri. Zadeva je dosti bolj kompleksna in zahteva oprijemljiv načrt. Vendar je pa prva stvar, da prepričamo lastno glavo, da naše telo to zmore. To je ena ključnih ovir in preprek.

Da bi lahko v življenje vnesli prave spremembe, kot je na primer izguba telesne teže, se mora sprememba najprej zgoditi v naši notranjosti. Vem, sliši se osladno? Morda … a iz izkušnej vam povem, da je tako! Če ne bo prišlo do spremembe v razmišljanju in drugem “tretiranju” samega sebe, vam ne bo pomagala nobena telovadba, pa tudi dieta ne.
Če iščete hitro rešitev – npr. izgubo par kilogramov pred prazniki ali posebnim dogodkom, ali morda pred prihajočim poletjem – se seveda lahko udeležite nekaj dodatnih ur vadbe, zaužijete manj predelanih ogljikovih hidratov, pa bo številka na tehtnici verjetno nižja. Za konkretno izgubo telesne teže pa boste morali poseči globlje po svoji notranjosti. Naš um mora biti pripravljen na spremembo, šele nato mu lahko sledi tudi telo.
Ta proces zahteva veliko energije in truda, precej več kot zgolj to, da si naročite elastični trak za vadbo ali pa spijete čaj, vam bodo pa rezultati zato prinesli precej globlje zadovoljstvo, ki presega to, da boste lahko oblekli nove ali stare kavbojke, okrepili svojo samozavest, dvignili nivo počutja, izžarevali boljšo energijo in se preprosto v svojem telesu počutili, kot si sami želite. Slednje je pa ravno tisto, kar najbolj šteje. Zadovoljstvo s samim sabo, neprecenljiva stvar! Vedno znova poudarjam, da samo zadovoljen in srečen človek, lahko funkcionira tako, kot si sam želi.

Ravno zato se prepustite pozitivnemu razmišljanju. Začnite s tem, da si vsak dan ponavljate: “Prepričan/a sem, da lahko shujšam. Vem, da imam dovolj moči, da to premagam, in z veseljem ter odprtih rok sprejemam nov izziv.” Tudi to zveni pocukrano? Morda … ampak, če bi bili prepričani, da bo učinkovalo, bi poskusili s tem?
Vedeti morate, da tu ne gre za hitro zadovoljstvo (nič ne gre čez noč!), a si zaslužite veliko več kot hiter poskus. Zaslužite si dolgotrajen postopek in vsakodnevno potrditev. In tukaj nastopi “moja podaljšana roka”. Lahko vam pomagam, marsikomu sem že in lahko tudi tebi, ki v tem trenutku bereš te vrstice. Skupaj lahko naredimo plan, ki je prijazen do vas in ne pomeni nobenega stresa, odrekanja in bilo česa.

Proces hujšanja in oblikovanja postave je namreč lahko čisto nasprotje od tistega s čimer ste seznanjeni, mišljeno seveda v pozitivnem smislu.

Verjamem vate in vem, da ti lahko uspe.
Ključna točka pri tem uspehu je t.i. sprejetje odločitve po spremembi.

Ko odločitev sprejmete in ste pripravljeni izstopiti iz cone udobja je to ključen korak za vaš nadaljnu uspeh!

?