Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

VESELI DECEMBER je tik pred vrati: RAZLOG, DA PRIDOBIMO NA TELESNI TEŽI? ????‍♂️

December in z njim prazniki ter dobrote na mizi, že trkajo na vrata. Ob prijetni družbi pojemo kaj dobrega, spijemo kozarček ali dva, ter za trenutek pozabimo na rutino. Ali se je res potrebno v času praznikov prepustiti vsem dobrotam, ki so na mizi in čakati, da pride novo leto in z njim novoletne zaobljube? Tukaj je nekaj nasvetov, da bodo prazniki pustili čimmanj “posledic” na našem telesu.

1. VSAK OBROK NAJ SESTAVLJAJO BELJAKOVINE

Tudi, če se prekršimo s kakšno dobro sladico, pico ali podobno hrano, še vedno zaužijmo nekaj beljakovin, saj le te stabilizirajo raven sladkorja v krvi. Z beljakovinami zaužijemo tudi probiotike, ki zavirajo napihnjenost.

2. OSTANIMO AKTIVNI Naj zabave ne postanejo izgovor, da preskočimo trening oz. našo vsakdanjo rutino. Po dobrem treningu se bomo počutili mnogo bolje in si tudi privoščili nekaj dobrega z manjšo mero slabe vesti.

3. PRIVOŠČIMO SI SPREHOD PO DOBRI POJEDINI

Čeprav bi najraje odspali kitico ali dve, si vseeno privoščimo malo daljši sprehod po mestu, da pospešimo metabolizem in hitreje prebavimo hrano.

4. ZA PREDJED SI PRIVOŠČIMO BELJAKOVINSKI NAPITEK

Trik s katerim bomo nekoliko napolnili naš želodec, ter se bomo izognili lakoti in prenajedanju.

5. OMEJIMO ALKOHOLNO PIJAČO Alkoholne pijače so “težke” kar precej kalorij, še posebej koktejli, ki jih mešamo s sladkimi sokovi in smetano. Ti so lahko kalorično enakovredni celemu obroku.

6. KUPIMO SI NOVO ŠPORTNO OPREMO Včasih ne potrebujemo veliko za motivacijo. Morda je že nakup nove športne opreme dovolj, da spet prestopimo prag telovadnice.

7. NAJDIMO RAVNOVESJE/KOMPROMIS

Ta članek ni namenjen temu, da bi se na veliko izognili zabavi, druženju, kakšnemu kozarčku vina, ipd. Seveda je potrebno najti ravnovesje in po dobri zabavi, najti še čas za dober trening, kjer “pokurimo” odvečno energijo in smo pripravljeni za nove izzive.��Če pa je vseeno ena izmed vaših novoletnih zaobljub, da postanete aktivni in spremenite svojo kvaliteto življenja, pa sem že zdaj tu, da vam pomagam, na čimbolj prijeten in vzdržen način, ki vas bo popeljal na pot vaših ciljev.

Skupaj namreč ZMOREMO VSE‼️???