Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

KAKO SE IZOGNITI PRENAJEDANJU⁉️??‍♂️

Dobra hrana in lakota znata biti hudič. Velikokrat kljub temu, da smo siti, imamo še vedno nekaj malega “rezerv” za tisti košček tortice ali piškotov. Za povrh vsega pa vse to poplaknemo s sladko in vsem znano gazirano pijačo. Je res? Naslednji dan pa občutek krivde in obžalovanje… Rečeš si, to je bilo pa zadnjič. Kaj kmalu se zadeva spet ponovi. Kako preskočiti to oviro?

Prenajedanje je problem, s katerim se srečujemo čisto vsi. Ne glede na to, ali imamo prekomero telesno težo ali smo suhi, čisto vsi se kdaj pa kdaj znajdemo v situaciji, ko naš apetit ne pozna meja in bi na račun tega pojedli vse, kar nam pride pod roke. No bolje rečeno pod nos in usta. Da omenjena zadeva ne bi prišla v navado obstaja nekaj prefinjenih trikov, s katerimi se boste uspeli ustaviti v pravem času.

Preden planete v naslednji obrok, si vzemite trenutek za premislek, ki vam bo povedal, če je vaše ravnanje ustrezno. Sami sebi postavite tri ključna in preprosta vprašanja:

1. Je hrana primerna za telo in mu bo pomagala pri boljšem delovanju?

2. Če je odgovor na prvo vprašanje ne, premislite, ali boste odločitev kasneje obžalovali.

3. Če hrana ne podpira vaših namenov, boste imeli vseeno od tega kakšno korist?

ZA KONEC:

Pomembno je, da svoj jedilnik kreirate iz prehrane, ob kateri se počutite dobro in vam je blizu ter je hkrati zdrava za vaše telo. Če brokolija ne marate, se pač ne silite z njim, ampak na krožnik raje postavite papriko, bučke, špinačo, in podobno, skratka tisto, kar imate radi. Obstaja veliko okusnih receptov, ki marsikatero jed spremenijo v zdravo, hranljivo in okusno. Morda, celo v vašo najljubšo jed. Dostikrat je v ozadju receptov predvsem magičen način priprave hrane. Namesto sladkorja, težkih maščob, nekontroliranega vnosa olja in masla, sladke smetane in še bi lahko naštevali obstajajo alternative, ki pravtako naredijo hrano okusno, predvsem pa dosti bolj zdravo.

Zapomnite si, za uživanje zdrave hrane si boste hvaležni na dolgi rok.

Izbira je pa vedno izključno vaša odločitev.

#healthylifestyle #healthyfood #bebetter #sayyestosuccess